Hoe bereid je je voor op de aankoop van je leven?

Een huis kopen: spannend en leuk, maar ook veel gedoe. Fiew maakt het je graag makkelijk:  Zelf je hypotheek online afsluiten.

Stap 1
Als eerste stap bepalen we je financiële mogelijkheden: we rekenen voor je uit hoeveel je kunt lenen. Dit kan online door onze checklist te downloaden en alle documenten te zoeken die je nodig hebt. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent. Anders dan andere aanbieders houden wij er rekening mee dat je financiële situatie kan veranderen, omdat je bijvoorbeeld minder wil gaan werken. Wij snappen dat je leven niet voor altijd blijft zoals het nu is, en daar houden we rekening mee.

Stap 2
Nu je weet hoe veel je kunt besteden is het tijd voor de tweede stap: je eigen droomhuis zoeken. Wil je iets in de stad, een grote tuin, houd je van klussen? Misschien vind je wel iets met een extra kamer zodat je eindelijk die leuke hobby weer kan uitoefenen…Droom! Je kunt zelf zoeken via bijvoorbeeld Funda of je kunt een aankoopmakelaar in de arm nemen.

Stap 3
Stap drie: het bezichtigen van de woning. Misschien gaat je hart sneller kloppen van dit huis, maar het is ook belangrijk om alert te blijven tijdens een bezichtiging, je wilt achteraf immers niet voor vervelende verassingen komen te staan. Maak daarom van tevoren een lijst met vragen die je wil stellen en dingen waar je op wil letten. Een aankoopmakelaar kan je hier bij helpen.

Stap 4
Daarna is het tijd voor stap vier: je gaat een bod uitbrengen op het perfecte huis. Pak de resultaten van de Fiew scan er nog eens bij: hoe veel kun je lenen? Met deze resultaten weet je voor 99% zeker dat je de hypotheek rond krijgt. Denk van tevoren na over je onderhandelingsstrategie en de precieze voorwaarden die je zwart op wit wil hebben , zo sta je een stuk sterker. Een aankoopmakelaar kan je hier eventueel bij helpen.

Stap 5

Als het bod aanvaard is, ben je toe aan stap vijf, het tekenen van de koopakte. Gefeliciteerd! Nog een paar stappen en je bent de officiële trotse eigenaar van je droomhuis. In de koopakte leg je de afspraken die je met de verkoper hebt gemaakt officieel vast. Fiew kan je helpen bij deze stap. Geef ons de gegevens van de notaris en de verkopend makelaar door, wij onderhouden dan contact met hen over de status van je aanvraag. Wel zo makkelijk, dan kan jij je volledig richten op je huis.

Stap 6
Stap zes is het opstellen van een taxatierapport, dit is nodig voor het regelen van de financiering. Via Fiew regel je dit eenvoudig: binnen een week heb je een taxatierapport voor een vaste lage prijs. Dit wordt automatisch naar jou, Fiew en de geldverstrekker gestuurd.

Stap 7
Als alle stukken compleet zijn is het tijd voor stap zeven: Je regelt zelf online je hypotheek via www.fiew.nl. Als je het advies hebt doorlopen kun je daarna je hypotheek aanvragen. Je ontvangt van de bank een offerte. Deze lever je samen met al je documenten in bij ons en wij zorgen dat de bank alles controleert. Is alles akkoord? Dan wordt het geld (de hypotheek) doorgestuurd naar de notaris.

Stap 8
Tot slot stap acht, het tekenen van de twee aktes bij de notaris. De overdrachtsakte zorgt ervoor dat jij nu officieel de nieuwe eigenaar van de woning bent. De hypotheekakte is de overeenkomst tussen jou en de geldverstrekker, opgesteld door de notaris.

En dan is het ineens zo ver: je bent de eigenaar van je nieuwe droomhuis! Wij hebben je door alle stappen heen geloodst en je hebt alles goed en waterdicht geregeld. Pak de opklapstoeltjes en de fles champagne er bij en breng een toost uit in je nieuwe thuis. Je weet door Fiew in ieder geval zeker dat je het kunt betalen.

 

Geschreven door Manon van der Poel

Aan de slag

Overtuigd dat Fiew de beste deal heeft voor jou? Ontdek wat er mogelijk is voor jouw hypotheek!

Bekijk de pakketten